Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gewrichtspijn.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gewrichtspijn.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Paulien4y

Geschreven op: Zondag 23 December 2012 om 12:44
Ongepast of beledigend?

Beste allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum en op zoek naar lotgenoten met Transient Osteoporose.
Dit heet ook wel voorbijgaande botontkalking.
Het is een zeldzame aandoening en ik zit met heel veel vragen, is hier iemand misschien die er mee bekend is??
Hoor het graag.
Groetjes Paulien 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: femmie op Vrijdag 12 April 2013 om 16:21 Ongepaste reactie?

Ikheb sinds jan 2013 Transient Osteoporose. Duidelijk geworden door een scan te laten maken. Het vervelende is dat ze niet kunnen zeggen hoe lang het duurt


Geschreven door: Anita Moll op Vrijdag 28 Juni 2013 om 17:14 Ongepaste reactie?

Beste Paulien en Femmie,
sinds maart heb ik erge pijn aan mijn voeten als ik loop, In het ziekenhuis hebben ze tot dusver niets gevonden, bloed en urine zijn normaal, wel is een rŲntgenfoto gemaakt er daar was botontkalking te zien,
over 2 weken heb ik een afspraak bij de internist.
Via internet ben ik zelf verder aan het zoeken en zo kwam ik bij jullie, omdat de symptomen zo herkenbaar zijn.
Hoe gaat het nu met jullie? Is er wat aan te doen?
Ik hoor het graag, want ik kan alleen nog met krukken lopen, pijnstillers helpen een beetje,

Alvast hartelijk dank voor jullie reactie, groetjes, Anita.


Geschreven door: P. Kenselaar op Woensdag 14 Augustus 2013 om 21:15 Ongepaste reactie?

bij mij is net via een mri voor de tweede keer in 8 jaar trancient osteoporose in de heup geconstateerd.
8 jaar geleden in de linkerheup en nu dus in de rechter...
toen duurde t 6 en n halve maand.
allebei de keren heeft n orthopeet eerst de verkeerde diagnose gesteld namelijk slijmbeurs ontsteking en n cortison spuit gegeven. na 2 maanden veel pijn, fysio en uiteindelijk de mri scan werd trancient osteoporose vastgesteld.


Geschreven door: Harm Beerda op Dinsdag 1 Oktober 2013 om 21:44 Ongepaste reactie?

Man , 56 jr
Bij mij is 3 weken geleden ook TO gediagnostiseerd.
Dit is 3 weken , na begin van de klachten , op zich snelle verwijzing , en 3 * ziekenhuisbezoek , rŲntgenfoto , MRI..
Deze in verhouding snelle "actie" omdat deze zeldzame ziekte , 14 jaar geleden , ook al opgetreden is , toen in andere heup.
Toen langer gezocht , maar veel minder pijn gehad dan nu..
Heb sinds 4 weken heel erg veel pijn , lig nagenoeg hele dag , loop alleen nog met krukken , maar nog geen verbetering , redelijk frustrerend.


Geschreven door: femmie op Zaterdag 15 Februari 2014 om 10:37 Ongepaste reactie?

In oktober was de TOgenezen na een jaar van pijn ed nu in jan 2014 zit het in mijn andere voet weer een jaar van niets doen in het voorruitzicht ze zeggen dat het zeldzaam is maar lees in voorgaande berichten dat het wel vaker terug komt


Geschreven door: Jels op Donderdag 20 Maart 2014 om 22:18 Ongepaste reactie?

Hallo Vandaag de diagnose TO gekregen. Volgende week naar ziekenhuis voor infuus. Weet nog niet welke stoffen daarin zitten behalve om de botdichtheid te vergroten.Wie heeft dit ook gehad en heeft nadien ook medicatie gekregen? Ben benieuwd naar een reactie. Alvast bedankt.


Geschreven door: Karin op Zondag 6 April 2014 om 21:43 Ongepaste reactie?

Hallo,
ik ben toevallig op deze site terechtgekomen.
Bij mij werd in eind maart 2010 transiŽnte osteoporose vastgesteld na bijna 2 maanden zoeken wat er scheelde. Het begon met pijn in mijn re. bovenbeen, re. heup en bekken. De huisarts dacht aan rugklachten en schreef kinť voor. Geen beterschap. Dan consult in ziekenhuis met bloedonderzoek, rx en mri van rug, bekken en heup, men dacht aan heupkopnecrose en dokter veronderstelde dat er een heupprothese moetst geplaatst worden toch stuurde mij verder naar het ziekenhuis te Leuven/Pellenberg. De geraadpleegde professor twijfelde sterk tussen heupkopnecrose en transiŽnte osteoporose, raadde aan af te wachten, ondertussen de heup niet te belasten, rustig aan te doen en verder stappen met krukken. Na drie maanden terug mri; nu was het duidelijk dat het om transiŽnte osteopororse ging. Na twee maanden derde mri en er bleek duidelijk veel verbetering. In totaal ben ik ongeveer 6 maanden werkonbekwaam geweest hierdoor.
Gelukkig is alles weer min of meer in orde dank zij de diagnose van de professor te Leuven. Juist af en toe wat bewegingsbeperking.
Volgens deze professor kan de periode van T.O. zo''n 3 tot 12 maanden duren.
Ik wens jullie veel beterschap!


Geschreven door: karin op Maandag 7 April 2014 om 18:53 Ongepaste reactie?

orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=A00205


Geschreven door: BjŲrn op Dinsdag 16 September 2014 om 16:05 Ongepaste reactie?

Hallo Allemaal.

Ben hier toevallig op deze site gekomen omdat ik vandaag de uitslag van mijn Mri scan heb gekregen en dat Transiente Osteoporose is geconstateerd in mijn linker voet. Nu moet ik 6tot8 weken in een walker (soort gips)lopen. Kan 6tot8 weken duren maar ook langer.

Heb er al bijna 2 jaar last van maar nu is er eindelijk dit uitgekomen. Heeft er iemand ervaring met dit gehad?

Mvg BjŲrn vd Schoot


Geschreven door: Jolanda op Vrijdag 24 Juli 2015 om 14:56 Ongepaste reactie?

Hallo, kan iemand mij vertellen of transient osteoporose weer terug kan komen op de zelfde plek? heb het namelijk aan beide heupen gehad, in 2010 de linkerheup en 2013 de rechterheup, nu voel ik weer diezelfde pijn in mijn linkerheup maar dan meer vanuit de bil, vorige keer was dat meer vanuit de lies.
MvG Jolanda.


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gewrichtspijn.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)