Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gewrichtspijn.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gewrichtspijn.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mirjam

Geschreven op: Zondag 26 Augustus 2012 om 20:47
Ongepast of beledigend?

Eerlijk gezegd vind ik deze site een nogal eenzijdig. Niet alle gewrichtspijnen worden namelijk veroorzaakt door reuma, overgewicht of slijtage. Bijna een halve eeuw loop ik rond met gewrichts-, spier-, zenuw-, maag en darm pijnen . Omdat men geen aanwijzingen kon vinden voor reuma of dergelijken gooiden ze het erop dat het tussen mijn oren zat, want ik had namelijk wel een en ander in mijn leven meegemaakt. Een bedrijfsarts ging zover dat hij beweerde dat ik simuleerde. Een andere arts vond dat ik wel wat zwaar was, maar had geen antwoord op mijn vraag hoe overgewicht pijn in polsen, handen en schouders kon veroorzaken. Voor zover ik wist liep ik niet stiekem op mijn handen door het huis. Een ander gooide het op fibromyalgie, een aandoening die eigenlijk niet te bewijzen valt en te behandelen is, en gediagnostiseerd wordt door hier en daar op bepaalde punten te drukken. Lekker vaag allemaal, maar wel een antwoord op vragen die men eigenlijk niet kan beantwoorden.

Na 46 jaar kwamen ze door louter toeval er eindelijk achter wat ik werkelijk mankeer. Mijn bloed werd onderzocht op bloedarmoede, omdat ik naast de vele klachten ook dodelijk vermoeid was. Ik blijk nu primaire hemochromatose te hebben. Een ijzerstapelingziekte veroorzaakt door twee defecte genen. Hierdoor is er geen stop op het halen van ijzer uit het voedsel. Het ijzer kan niet allemaal gebruikt worden en ook niet weer uitgescheiden, waardoor het lichaam het overtollige ijzer opslaat in organen, spieren en gewrichten. Langzaam werd mijn lichaam vernield door ijzer stapeling. Nu wordt ik bijna 3 jaar behandeld met aderlaten. Dit houdt het ijzergehalte in mijn bloed op evenwicht, maar de pijn in mijn gewrichten, spieren, zenuwen en zo voort zijn daar niet door geŽlimineerd. Nog steeds moet ik halverwege de nacht mijn bed uit, omdat de pijn ondragelijk is en verder slapen onmogelijk maakt.

Moraal van het verhaal is, laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Artsen hebben niet altijd de wijsheid in pacht. En als ze het niet kunnen vinden wil dat niet zeggen dat het tussen je oren zit.  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: angelique op Zondag 22 September 2013 om 22:15 Ongepaste reactie?

Hier dus nog een zolang ik me kan heugen pijn aan me gewrichten
huisarts heeft me van de week naar een psychiatrisch centrum gestuurd ben hier zo boos over ik mankeer inderdaad het een en ander maar echt uitzoeken wat ik nou eigenlijk echt mankeer ho maar kan af en toe niet eens meer normaal lopen of aardappels schillen
ben dit zo beu wil gewoon weten wat ik mankeer
slik 3 a 4 keer in de week tramadol
en heb helaas net als jij ook darm problemen ik heb een pds


Geschreven door: Henk van Veldhuizen op Donderdag 1 Mei 2014 om 11:50 Ongepaste reactie?

Ik heb ook hemochromatose en dunne vezel neuropathie , sinds januari 2013 nu blijkt dat ik een versleten r knie heb en moet/ mag nu een nieuwe halve knie , probeer nu uit te ziekten of de hemochromatose de oorzaak is van kraakbeen vrrdwijning. En mogelijk de oorzaak is van mijn dvn
Op fb is er een groep voor dvn. Ben bij ŗ 1,5 jaar ziek thuis van actief sporter tot net nog geen scootmobielracer


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gewrichtspijn.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)