Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gewrichtspijn.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gewrichtspijn.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mariecke

Geschreven op: Zaterdag 13 Maart 2010 om 10:54
Ongepast of beledigend?

Wie van jullie gebruikt er de pil???
Ik zal even uitleggen waarom;
Ik ben 33 jaar oud en heb al zeker 15 jaar pijn in mijn lijf. Fibromyalgie volgens de reumatoloog..
Ik heb pijn in mijn rug(SI-gewricht),knieen(vooral links),mijn heupen(vooral rechts), mijn schouders(beide), mijn nek(zit vast en hoofdpijn) en handen(vingers en polsen)!!
Heb zeker 4 jaar veel minder last gehad!!
Tot 2 weken geleden!
Nu heb ik lange tijd de pil niet geslikt (spiraaltje gehad en zwanger geweest)sinds 3 weken slik ik de pil weer (microgynon 30) en waarempel.. ik verrek weer van de pijn!!!
In mij eetpatroon is niets veranderd, het enige dat veranderd is, is dat ik dus weer aan de pil ben.
Maandag even vragen of ik een andere pil kan krijgen en anders stop ik er weer mee.

Zou het kunnen dat de pil dit veroorzaakt??
Wie herkent dit?
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: godyke69@hotmail.com op Dinsdag 16 Maart 2010 om 10:11 Ongepaste reactie?

hallo mijn naam is lieve...sedert een aantal jaren verga
ik van de pijn...momenteel heb ik bijna dagelijks opstoten...mijn huisarts neemt me niet echt serieus...
ik liet 2 jaar geleden een botscan uitvoeren en daarop was te zien dat ik slijtage en artrose hen in mijn ganse lichaam...ik kan haast aan niets anders denken...vooral de knieen..kan soms niet meer opstaan of lopen zelfs slapen doet pijn...ik heb al zoveel geprobeerd...momenteel kan ik niet slapen van de knagende pijn...om gek van te worden...wie kan me helpen...kan me verwijzen naar een goede dokter in de buurt van vilvoorde ik ben soms radeloos en depressief door de pijn...alvast bedankt lieve


Geschreven door: Nathalie op Maandag 19 Juli 2010 om 22:22 Ongepaste reactie?

@Mariecke : Bij mij is het net omgekeerd. Ik ben 37 jaar en slik sinds mijn 21 ste de pil.
Ik heb al mijn hele leven last van gewrichtsontstekingen (heupen, knieŽn, enkels en polsen vooral) maar mits niet al te zware inspanningen en bijvoorbeeld geen sporten waarbij moet gesprongen worden, was de pijn wel altijd aan wezig maar draaglijk.
Sinds januari ben ik gestopt met de pil en neem sindsdien geen hormonaal anticonceptiemiddel meer.
Sindsdien zijn mijn gewrichtsklachten gigantisch toegenomen.
In die mate dat ik al zeven maanden niet meer kan werken omdart ik letterlijk krom loop van de pijn.
Ik kan niet zonder mijn dagelijkse dosis Contramal en dan nog kan ik amper mijn huishouden doen en lopen de tranen mij over het gezicht van de pijn.
Pas verleden week is mijn frank gevallen dat de felle toename van mijn pijnen eigenlijk op ongeveer hetzelfde ogenblik was als toen ik stopte met de pil.
Dus nu vraag ik me af of het stoppen met de pil niet de oorzaak is van de zeer fel toegenomen klachten.
Vanaf deze week beging ik terug met een hormonaal anticonceptiemiddel te nemen.
Ben benieuwd of er inderdaad een link is of dat het louter toevallig is...


Geschreven door: Jantine op Donderdag 1 December 2011 om 11:26 Ongepaste reactie?

Ik heb vanaf ongeveer een half jaar nadat ik met de pil begon gewrichtsklachten gekregen. Zelf heb ik het verband met de pil nooit gelegd. Ik heb jarenlang bij een reumatoloog gelopen, en uit bloedonderzoek kwam steeds weer naar voren dat er sprake was van verhoogde bloedwaarden, maar net niet genoeg om de diagnose reuma te kunnen stellen. Van de medicijnen die ik kreeg, waren de bijwerkingen in die mate dat ik daarmee gestopt ben. Er zat dus niets anders op dan met de pijn leven. Van mijn 19e tot mijn 34e had ik dagelijks pijn. Pijn in verschillende gewrichten en die voelt alsof je een flinke griep te pakken krijgt. Of alsof je de hele dag in de stad hebt lopen slenteren, maar die niet beter wordt als je rust neemt.
Op een gegeven moment werd door de reumatoloog de diagnose fribromyalgie aangedragen, hoewel ik eigenlijk maar weinig van de symptomen had en ik me ook helemaal niet prettig voelde bij die diagnose. Ik heb allerhande fysiotherapie en mensendieck behandelingen gehad, ben onderzocht op o.a. coaliakie en allergien maar niets hielp. Het was echt leven met de dag. Toen wij een kinderwens kregen ben ik gestopt met de pil. Na ongeveer een half jaar merkte ik dat ik dagen had zonder pijn en na nog langere tijd dat ik zelfs helemaal geen pijn meer had. Pas toen legde ik de associatie met de pil. Volgens mijn huisarts is het onzin, maar ik ben nu sinds 5 jaar pijn vrij en heb tijdens mijn 3 zwangerschappen wel af en toe weer dezelfde pijnklachten gehad. Voor mij een duidelijk signaal dat de pijnen bij mij hormonaal gestuurd zijn.
Ik ken mezelf weer terug na het stoppen met de pil. Ik werk volop, sport, ben druk met mijn gezin en in organisaties en geniet. Ik vond mijn klachten destijds onvoldoende serieus genomen, zowel door mijn omgeving als door artsen. Telkens had ik het gevoel dat ze me sneu vonden, dat het wel psychisch zou zijn. Gelukkig ben ik altijd op mezelf blijven vertrouwen.


Geschreven door: Sopie op Dinsdag 28 Juni 2016 om 21:51 Ongepaste reactie?

Mariecke ik heb precies hetzelfde. Jaren vaak vage gewrichtspijnen gehad. Klachten waren wisselend ene keer enkels, dan weer knieŽn en de pijn was altijd maar een dag of 2. 1,5 jaar gestopt met de pil omdat ik niet lekker in mijn vel zat. warempel! gewrichtspijnen weg, hoofdpijn weg, moeheid weg, duizeligheid weg. Ik werd weer mezelf. Nu weer 6 maanden opnieuw gestart met de pil en ja hoor. Gewrichtspijnen (veel heftiger dan vroeger) moeheid alle klachten zijn weer terug. Toch maar weer stoppen met de pil. Mijn lichaam kan blijkbaar niet tegen de hormonen. Artsen hebben mij vroeger nooit serieus genomen met mijn klachten, dus neem nu niet eens de moeite om te overleggen met de huisarts.
Wil alleen zeggen, vertrouw je lichaam!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gewrichtspijn.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)