Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gewrichtspijn.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gewrichtspijn.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ans

Geschreven op: Vrijdag 1 Januari 2010 om 23:52
Ongepast of beledigend?

Ik wil graag een heel goede tip geven aan alle mensen die lijden aan rugklachten, pijnlijke spieren en pijn in ledematen en gewrichten smiley
Zelf heb ik al 20 jaar bekkeninstabiliteit en zeer regelmatig ontzettend pijn in de rug. Noodgedwongen, tijdens vakantie in Oostenrijk, heb ik door toedoen van een oude man daar kennis gemaakt met Murmeltiersalbe (marmotzalf). En ik moet toegeven na een paar dagen kon ik weer heel fatsoenlijk lopen en was de pijn nagenoeg weg. Sindsdien nemen we elk jaar een paar potten mee naar huis toe. Want het hele gezin gebruikt het nu voor alle pijnen in spieren en gewrichten. Met veel succes!
Nu is de zalf ook in nederland te krijgen via www.natuur-producten.nl.
Hoop hier veel lotgenoten mee van dienst te zijn geweest! 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: viola op Zaterdag 16 Januari 2010 om 16:57 Ongepaste reactie?

ik wil heel graag weten hoe die marmotzalf wordt gemaakt. ben erachter dat het vet moet zijn maar gaat dit wel diervriendelijk? hoop dat iemand andwoord weet op mijn vraag
groetjes viola


Geschreven door: marmotje op Vrijdag 22 Januari 2010 om 22:22 Ongepaste reactie?


omdat de marmotten geen beschermde diersoort zijn mogen ze worden afgeschoten, net zoals hier bv de konijnen.
Van de afgeschoten dieren wordt dan het vet gebruikt.
Dus niet dieronvriendelijk.


Geschreven door: Ellen op Dinsdag 16 Maart 2010 om 15:50 Ongepaste reactie?

Hoi,
Of het kan dat de pil dit veroorzaakt, ik weet het niet, maar ik heb hetzelfde aan de hand. K ben 30 jaar en neem de laatste 5 jaar opnieuw de pil, ben al van implanon, naar pil 1, pil 2, ... verschillende soorten geprobeerd, maar zonder resultaat. Ik heb het gevoel dat door de pil, of de hormonen, ik gewrichtspijnen krijg! K heb wel een zwakke rug, volgens de dokters een uit zijn eigen genezen hernia, maar daar heb ik geen last van, ik heb gewoon 3/4 van mijn cyclus last van mijn gewrichten, en zeker als de eisprong komt! Als ik dit tegen mijn gynecoloog zeg,kan dat blijkbaar niet! Dan maar weer even van pil veranderen!! Dat is toch gn oplossing hť! Maar ja we zitten er maar bij!
En met eetpatroon of dergelijke heeft het ook niet te maken, want mijn bloeduitslag is super in orde, mijn bmi zit op 22, dus te dik ben ik ook al niet!
Ik weet niet wat ik er aan moet doen! Jij?


Geschreven door: regio-west@debewonersraad.nl op Vrijdag 19 November 2010 om 11:12 Ongepaste reactie?

Hallo Ellen,

Late reactie, maar misschien kijk je regelmatig op dit forum. Ben zelf niet aan de pil, maar in de week voor ik ongesteld moet worden heb ik meer pijn aan mijn gewrichten. Zal toch een hormonaal verband in zitten.


Geschreven door: Theo op Donderdag 7 April 2016 om 08:01 Ongepaste reactie?

Ik heb een versleten rug met uitstraling naar mijn linkerbeen,
Helpt daar murmeltier daar ook bij.


Geschreven door: Sira op Vrijdag 12 Oktober 2018 om 10:28 Ongepaste reactie?

@Marmotje
QUOTE
omdat de marmotten geen beschermde diersoort zijn mogen ze worden afgeschoten, net zoals hier bv de konijnen.
Van de afgeschoten dieren wordt dan het vet gebruikt.
Dus niet dieronvriendelijk.
UNQUOTE

In marmotzalf zit geen enkel ingrediŽnt dat afkomstig is van een marmot


Geschreven door: Ilja Jansen op Dinsdag 5 Februari 2019 om 17:54 Ongepaste reactie?

Als het niet van de marmot komt waarom staat er dan overal dat het hoofdbestanddeel vet van het murmeltier is?


Geschreven door: Piwi op Woensdag 20 Februari 2019 om 18:03 Ongepaste reactie?

Nou ik vroeg het mij dus ook af, hoe en waarvan wordt deze zalf gemaakt? Op het potje staat toch ook echt Marmota oil? De crŤme werkt echt heel goed, ik had een potje van mijn ouders gekregen. Maar als hier dieren speciaal voor gefokt worden vind ik het een minder prettig idee? (Afschieten lijkt mij wel vergezocht, is me nog al een logistieke uitdaging dan om al die dode dieren bij de fabrikant te krijgen&
128521smiley


Geschreven door: Piwi op Donderdag 21 Februari 2019 om 11:14 Ongepaste reactie?

Okť ik kom terug op mijn...afschieten lijkt mij niet logisch smiley

Ik had de vraag via bol.com gesteld en zij hebben het nagevraagd bij hun leverancier, hier het antwoordt:

Murmeltiere worden in Oostenrijk gecontroleerd afgeschoten. Dit doet men om over populatie te voorkomen. Al eeuwen lang gebeurd dit gecontroleerd door de overheid. In Oostenrijk mogen jaarlijks ongeveer 6000 murmeltieren afgeschoten worden. Van deze aantal worden ongeveer 5500 gebruik voor medische doeleindes. Uit de ruggengraat wordt het vet gehaald en daar wordt dan de olie uitgewonnen. Deze olie wordt in onze zalf verwerkt. Vandaar de naam murmeltier salbe of olie. Mocht de olie vanuit Oostenrijk niet toereikend zijn dan bestaat er nog altijd de mogelijkheid om de olie in te kopen vanuit Zwitserland waar men op dezelfde wijze werkt De dieren worden NIET gefokt voor deze olie. Er wordt alleen olie gebruikt van afgeschoten dieren. Afschieten is in Oostenrijk en Zwitserland wettelijk voorgeschreven.

Ik ben blij dat die dieren hier niet speciaal voor worden gefokt maar blijft wel een beetje dubbel gevoel? Maar goed ik eet ook zo af en toe een stukje vlees dus moet dit ook kunnen smiley


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gewrichtspijn.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)