Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gewrichtspijn.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gewrichtspijn.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Karin

Geschreven op: Vrijdag 14 Maart 2008 om 14:56
Ongepast of beledigend?

Reactie,

Ongeveer 20 jaar geleden constateerde een manueel therapeut bij mij dat
ik hyper mobiel was. Hij vertelde dat als ik zo flexibel zou blijven ik hier
rond mijn 30ste last van zou kunnen krijgen.De klachten van mijn gewrichten
zijn verder ontstaan na mijn 37ste.Ik heb last van (schone ontstekingen)
tussen mijn overbelaste? pezen,gewrichten.Ik heb al meerdere cortison
injecties gekregen en tot nu toe altijd met goed resultaat.En nee, het lijkt
alsof je het niet meer kwijt raakt. En dan nog wat je moet ondernemen om zo
goed mogelijk te blijven werken.Blijf bewegen en pas je aan.

Karin.

 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Daphne op Zondag 11 Mei 2008 om 16:40 Ongepaste reactie?

hoihoi

ik wil iets toevoegen aan je bericht, 2tal jaar terug heeft een dokter mij gezegd dat ik ook, net zoals u, hyper mobiel ben, maar ik heb hier al van 15 last van...blijven bewegen om zo goed mogelijk te kunnen blijven werken? wel ik deed dat ook...ik dacht blijven bewegen kan geen kwaad het zal enkel en alleen maar goed zijn voor mijn spieren, tot op een dag, nu zowat 4 maand geleden een collega mij riep en ik te vlug omkeek (nu moet je weten als ik te vlug omkijk er regelmatig iets in mijn nek ''schiet) ewel dat gebeurde dan ook..maar veel erger mijn nekwervels waren als het ware ontwricht waardoor ik nu blijvende schade heb aan mijn ruggemerg en ik de rest van mijn leven in een rolwagen moet doorbrengen...ik ben pas 26!
nu, Karin, ik wil gewoon dat je weet dat de ene ''hyper mobiele'' de andere niet is en dat niet iedereen er zo goed af komt als u!

groetjes Daphne


Geschreven door: caroline op Woensdag 11 Juni 2008 om 20:12 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ook ik ben hypermobiel, ik heb daar vanaf mijn geboorte al last van. Als kind had ik altijd wat als ik viel. Dan mijn enkelontwricht, dan mijn vingers uit de kom of schouders of knieschijven van zijn plaats of rugwervels. Mijn ouders vonden het alleen maar lastig als ik weer eens iets had maar zijn nooit met mij naar de dokter gegaan of dit wel normaal was. In 2005 stuurde mijn huisarts me naar nijmegen waar ze gespecialiseerd zijn in hypermobiliteitssyndroom. En ja hoor daar heb ik last van. Ondertussen ben ik 42 en heb ik mijn rugwervels-,grote tenen, knieen en handen versleten. Heb door die hypermobiliteit artrose gekregen. Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog osteoporose in mijn heupgewricht. Wat jammer is is dat er te weinig bekend is over hypermobiliteit. Mensen zien eigenlijk niets aan je en snappen dan niet als je altijd op moet letten zodat er maar niets uit de kom vliegt. Zit nu sinds een half jaar op fysio-fitness om mijn spieren aan te sterken. Merk er wel baatbij maar het gaat wel langzaam en ik moet altijd opletten niets te voorzeren anders krijg ik peesontstekingen. Er valt wel mee te leven omdat het niet levensbedreigend is maar soms valt het ook niet mee als dat je toch bepaalde dingen niet kunt doen.
Mij hebben ze in nijmegen verteld dat het 50% ergelijk overdraagbaar is. Mijn jongste dochter heeft het ook maar gelukkig niet zo erg als ik. En ik heb het van mijn vader.

groetjes, caroline.


Geschreven door: HenriŽtte op Zondag 15 Juni 2008 om 13:15 Ongepaste reactie?

Beste Caroline,

Wat herkenbaar wat jij schrijft m.b.t. hypermobiliteit. Mijn knieschijven waren versleten, maar daar heb ik nu kunstknieschijven voor in de plaats gekergen. Ik loop bij diverse orthopeden voor verschillende aandoeningen (versleten enkels, chronische schouderontsteking)waarvan de oorzaak bij hypermobiel ligt, daarnaast heb ik ook rugklachten. Zoals jij al aangeeft valt er mee te leven, maar er zijn genoeg dagen dat de pijn wel heel erg aanwezig is. Ik was "verheugd" dat jij schreef dat er in Nijmegen een arts is die gespecialiseerd is in hypermobiliteit. Kun jij ook de naam van de arts en het ziekenhuis geven?

Groeten,
HenriŽtte


Geschreven door: caroline op Maandag 16 Juni 2008 om 09:48 Ongepaste reactie?

Hoi Henriťtte,

Las dat jij kunstknieschijven hebt gekregen. Ik zou eigenlijk een kunstknie moeten hebben maar ik ben nog te jong daarvoor. Heb ook ingeschakte rugwervels en versleten rugwervels.
Heb voor jouw even nagekeken hoe die professor ook alweer hete waar ik ben geweest. Dat is Dokter Hamel. Alleen die dokter zit op de marfanpoli. Mijn huisarts meende door dat ik zo lenig ben en ook in mijn vel. Ik kan mijn huis behoorlijk van mijn lichaam omhoog trekken, dat ik het marfansyndroom zou hebben. Daardoor stuurde hij mij naar nijmegen. Die arts door die zag dat ik geen marfan had maar wel erge hypermobiliteit. Door dokter Hamel ben ik toen doorgestuurd naar een revalidatie centrum, blixembosch in eindhoven. Daar ben ik bij een arts terecht gekomen die mij begeleid hoe ik het beste met mijn lichaam om kan gaan. Want dat zul je ook wel weten de ene keer kun je heel lang iets wel en dan ineens krijg je weer overal peesontstekingen of ontwrichtingen. In blixembosch heb ik handbraces gekregen omdat ik al 20 jaar peesontstekingen aan mijn polsen heb. Soort tennisarm maar dan in de polsen. Dit omdat mijn handen zo overlenig zijn.Ik kan mijn handen helemaal naar beneden tegen mijn onderarm aandrukken. In blixembosch kom ik nog steeds ik wordt daar super begeleid en kan met al mijn vragen terecht. En ineens ben je ook niet de enige die last van hypermobiliteit heeft. Gehoord te worden is erg prettig moet ik zeggen. Ik zou zeggen henriťtte bespreek het eens met je huisarts voor een doorverwijzing naar een revalidatiecentrum bij jouw in de buurt. Ik hoop dat je wat aan mijn informatie hebt. Graag tot horens ik kijk vaak of er nog gereageerd is.

Groetjes, Caroline

Ps als je nog vragen hebt dan beantwoord ik die graag.


Geschreven door: caroline op Maandag 16 Juni 2008 om 09:50 Ongepaste reactie?

Hoi Henriette,

Zie dat ik vergeten ben het ziekenhuis op te schrijven waar ik ben geweest. Dat is het radboudziekenhuis in Nijmegen.


Geschreven door: HenriŽtte op Donderdag 19 Juni 2008 om 22:52 Ongepaste reactie?

Hoi Caroline,

Ik heb ook al een tijdje bij een revalidatie arts gelopen en daar fysio en ergotherapie gehad. Maar zoals je waarschijnlijk zelf ook ervaren hebt zijn wij heel moeilijk trainbaar en heel snel overbelast waardoor je je spieren weer niet kunt trainen. De bekende cirkel waar je dan in terecht komt. Jij gaf aan dat je te jong bent voor nieuwe knieen, ik was ook te jong voor nieuwe knieschijven (mijn 1e knieschijf kreeg ik toen ik 35 was en de 2e toen ik 36 was) maar ik had gelukkig een arts die hetzelfde dacht dan mij: ik kies nu voor kwaliteit van leven en niet over 20 jaar (dit was in het Radboud te Nijmegen). Ik moet je zeggen dat ik er nog geen seconde spijt van heb gehad ondanks dat het een lang traject was om te revalideren.

Groeten,
HenriŽtte


Geschreven door: caroline op Vrijdag 20 Juni 2008 om 08:17 Ongepaste reactie?

Hoi HenrieŽtte,

Tja bij mij is het iedere morgen een verrassing bij het opstaan hoe mijn lijf aanvoelt. Gisterenavond had ik in mijn hand rechts een botje verschoven. Zelf weer recht kunnen zetten. Heb nu dan weer gelijk last van peesontsteking.
Ik hou mezelf altijd voor ogen dat het niet levensbedreigend maar vaak wel lastig is. Heb jij ook last van vermoeidheid? of dat je lijf aanvoelt alsof je door de mangel bent gehaald. Als ik dat wel eens aan andere vertel kunnen die zich vaak niet inleven hoe je je voelt.
Van die kunstknieschijven zal ik eens tegen mijn huisarts zeggen die is erg met mij begaan en heeft mij al een keer naar nijmegen gestuurd voor een marfan onderzoek.

Groetjes, caroline


Geschreven door: HenriŽtte op Zaterdag 21 Juni 2008 om 11:37 Ongepaste reactie?

Het klopt wat je zegt van die vermoeidheid het ene moment kun je alles en het andere moment ben je van niets doen bekaf. En net als wat jij zegt kunnen anderen zich hier niets bij voorstellen. Ik heb gelukkig niet zoals jij dat bij mij botjes verschuiven of iets uit de kom schiet. Maar wel heel vaak ontstekingen in mijn gewrichten en iedere dag doet er wel iets zeer. Gelukkig kun je hier heel oud mee worden en als je maar oud genoeg wordt, word je ook stijf genoeg en dan zou je minder last van hypermobiliteit moeten hebben.

Groetjes,
HenriŽtte


Geschreven door: Caroline op Woensdag 25 Juni 2008 om 09:29 Ongepaste reactie?

Hoi Henriette,

Zondag gingen wij kanoen met een vereniging. Wilde ook graag mee om te kanoen.
Zo gezegd zo gedaan. Aleen tijdens het kanoen kreeg ik een stekende pijn in mijn rechter elleboog. Na aankomst was het rood dik en opgezwollen en kon het niet goed meer buigen. Volgende dag naar de dokter. Bleek mijn elleboog uit de kom en een acute slijmbeursontsteking in mijn elleboog. Heb jij dat wel eens bij de hand gehad een slijmbeursontsteking in je elleboog? Zoja duurde dat lang voordat dat genezen was? Moet zeggen dat het wel pijnlijk is vooral omdat dat voor mij de 1e keer is dat ik zoiets heb in mijn elleboog. Ach ja eens moet iets de 1e keer zijn.

Groetjes, Caroline


Geschreven door: HenriŽtte op Zondag 29 Juni 2008 om 13:36 Ongepaste reactie?

Hoi Carolien,

Wat een pech, ga je een leuk dagje uit wordt je meteen "afgestraft". Gelukkig voor mij heb ik geen slijmbeursontsteking in mijn ellebogen gehad dus ik kan je niet zeggen hoe lang dit gaat duren. Ik heb chronische tenniselleboog klachten waarbij de pijn en kracht in de armen per dag verschilt, dit ligt er dus aan hoe groot de belasting is geweest. Hierbij geldt dus nog meer rust nemen maar wel gebruiken, en het heeft helaas zijn tijd nodig. Waarschijnlijk geldt dit ook voor een slijmbeursontsteking.
Sterkte.

Groetjes,
HenriŽtte


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gewrichtspijn.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)