Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gewrichtspijn.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gewrichtspijn.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Annemiek

Geschreven op: Dinsdag 13 Februari 2007 om 10:17
Ongepast of beledigend?

Ik ben gisteren bij de fysiotherapie geweest na al geruime tijd rond te hebben gelopen met rugklachten. Nu blijkt dat ik te lenig ben. Ik kan mijn gewrichten overstrekken. Hierdoor ondersteunen mijn spieren mijn gewrichten niet goed en dus kapselbandapparaat ondersteund mijn rugwervel niet genoeg. Vandaar pijn onder in mijn rug. De enige therapie is het versterken van mijn spieren. E.e.a. heeft te maken met een bepaalde aanleg die je hebt en het feit dat ik vrij lang turnen heb gedaan. Zijn er mensen die hetzelfde probleem hebben? En eventueel nog adviezen hebben? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Caroline op Woensdag 25 April 2007 om 20:19 Ongepaste reactie?

Hallo Annemiek,

Ik ben ook lenig en bij mij is HMSvastgesteld, dat is hypermobiliteitssyndroom.
Dit houdt in dat ik over mijn hele lichaam overlenig ben met het gevolg dat ik in mijn banden hang en mijn gewrichten snel uit de kom gaan. Ik heb al jaren last vanaf mijn geboorte. Twee jaar geleden is HMS eruitgekomen in het radboud ziekenhuis. Ik train ook mijn spieren om alles in het gereel te houden. Tegenwoordig zijn er veel fysiotherapeuten die fysiofitness geven. Hierbij krijg je veel begeleiding. Heb sinds twee maanden ook erg last van mijn rug. Als training wandel ik nu iedere dag een tijdje. Ik moet zeggen dat dat mijn bil,heup en rugspieren hierdoor wel sterker Zijn geworden.


Geschreven door: Gerlinda op Woensdag 5 Maart 2008 om 16:13 Ongepaste reactie?

Hallo Annemiek,

Ik liep al jaren met knie klachten pijn in polsen en verkeerde houdingen veel door de enkels zakken, na er eigenlijk telang mee rond hebben gelopen omdat het niet serieus werd genomen ben ik voor de zoveelste keer weer naar de dokter gegaan en die heeft me toen doorverwezen naar mensendieck.
Die dame die mij daar hielp concludeerde dat ik ook idd mijn gewrichten overstrek door te lange spieren en ik heb ook nog te korte banden.
En daardoor is mijn houding daar helemaal naar gaan staan en is mijn rug ook in een verkeerde stand gegroeid.
verder kon ik er ook niet veel aan doen dan goed op mijn houding letten en veel afwisselend werk doen, veel trainen...
Bij mij zijn mijn spieren ook nog zodanig zwak als ik zwanger zou worden dat ik door het gewicht van het kindje zelfs in een rolstoel terecht zou kunnen komen.
Hier schrok ik wel heel erg van.
Ik heb veel aan mijn houding gewerkt en ik werk nu maar 20uur zodat ik ook genoeg rust krijg.
Maar overgaan doet het nooit dit draag jeje hele leven mee.

Nu heb ik ook regelmatig last van gespannen gewrichten bijv dat mijn kaak knoept en ik me mond bijna niet openkan doen, mijn polsen opslot staan en pijnscheuten in mijn rechterbil vooral s''morgens.
ook heb ik weer last van mijn knieen en enkels maar dat komt denk ik omdat ik mijn muren geschilderd heb.
weet iemand of dit bij mijn eerdere klachten horen of wat anders?
ik hoor het graag smiley

Groetjes Gerlinda


Geschreven door: Evelien op Donderdag 6 Maart 2008 om 15:51 Ongepaste reactie?

Hallo iedereen,

Ook ik ben te lenig, hyperlax heet dat dan. Ik kan mijn armen en benen veel te ver door plooien. Dat geeft spectaculaire effecten (mijn vrienden vinden het vooral grappig), en tijdens de judolessen was het ook wel handig (mijn arm kon niet klem gezet worden), maar het levert vooral veel last op. Ik heb last aan mijn knieŽn (hoewel ik nog maar 24 ben, is mijn linkerkniegewricht al versleten), mijn rug, mijn nek en mijn handen. Doordat mijn gewrichten en gewrichtsbanden niet sterk genoeg zijn, moeten mijn spieren extra hard werken, wat zorgt voor een constante verhoogde spierspanning (wat er op zijn beurt voor zorgt dat ik bij het minste opspring van het schrikken). Mijn spieren zijn dus vaak verkrampt.
Ik heb rugklassen gevolgd waar ik heel tevreden over was (deskundige tips voor een goede houding, specifieke spierversterkende oefeningen). Ik ben in behandeling geweest bij kinesisten (jaja, meervoud), voor mijn rug (elektro-behandeling, massages, oefeningen) en ook een jaar voor mijn knie. De kinesisten voor mijn rug hebben me uiteindelijk vooral geleerd om op mijn houding te letten. En dat werkt echt. Het is lastig vol te houden in het begin, maar eens je rug wat sterker wordt, lukt dat wel. De massages waren ok, maar zijn eigenlijk slechts een lapmiddel.
Tips die ik verzameld heb en kan aanraden:
- Let echt op je houding. Je kan leren wat een goede houding (zowel zittend als staand) is bij een kinesist of tijdens rugklassen.
- Als je knie pijn doet: ga op een tafel zitten, schuif ver genoeg op de tafel tot het tafelblad bijna aan je knieholte komt; wiebel met je knie. Hierdoor zou er meer vloeistof in het gewricht moeten komen wat de pijn verzacht.
- Sport. Ik heb jarenlang judo gedaan, en heel veel pijn gehad (maar ik deed het te graag om te kunnen stoppen). Toen ik de judolessen niet meer kon combineren met de universiteit, ben ik moeten stoppen, en toen is mijn pijn al met de helft verminderd! Nu loop ik, maar enkel op pistes en zachte baantjes (niet-geasfalteerd). Sporten kweekt niet enkel spieren, maar helpt me ook om de spanning uit mijn schouders wat weg te werken.

Ik ben eigenlijk op deze site terecht gekomen omdat ik weer last heb van pijn in de gewrichten van mijn vingers. Kent iemand tips om die pijn te verzachten? Ik probeer de pijn weg te krijgen met een warmtecompres, maar dat werkt niet altijd.

Nog een laatste hoopvolle gedachte: ik heb deze hyperlaxie van mijn moeder geŽrfd (die dus ook met een pak problemen heeft gekampt). Zij heeft echter door het ouder worden wat stijvere spieren gekregen waardoor ze niet zo ver meer overbuigt en dus wat minder last heeft van haar rug.


Geschreven door: Evelien op Donderdag 6 Maart 2008 om 15:58 Ongepaste reactie?

O ja, nog een tip: investeer in een goede (niet te zachte!) matras. Het is zijn geld driedubbel waard.
Voor alle studenten: koop een lezenaar (een schuin flexibel tafelblad, afstelbaar op jouw hoogte, met een rug waar je je boeken tegen kan zetten). Ik kan het niet goed beschrijven, maar ga eens kijken bij speciaalzaken, daar kunnen ze je zeker helpen. Als je wat handig bent met hout, kan je het misschien zelfs zelf maken want het is een heel simpel principe. Een aanrader, want mijn nekpijn is sindsdien volledig verdwenen.


Geschreven door: yvonne op Woensdag 12 Maart 2008 om 14:37 Ongepaste reactie?

Hallo dames

ik weet waar over jullie het hebben bij mij is een paar jaar geleden hyper mobiel geconstateert. Het nadeel ervan is dat je het nooit kwijt raakt.Ik loop al jaren bij de fysio en bij mij werkt het niet.Het geeft alleen maar tijdelijke verlichting.Ik ondervind dagelijks de klachten in mijn rug schouders en nek. Het is ook nog eens zo dat ik alle kanten op kan vooral mijn armen maar jer hebt er vooral hinder van.
Ik weet niet in hoe zo''n mate jullie het hebben maar het beprekt soms wel.
Maar als je er goed last van hebt moet je meer erust gaan nemen.

yvonne


Geschreven door: Maya op Zaterdag 10 Mei 2008 om 18:32 Ongepaste reactie?

hoi

ik ben 2O jaar en 2 jaar terug heeft men vastgesteld dat ik hypermobiel ben, ik ben ook met rugklachten naar de dokter geweest en na wat onderzoeken bleek uiteindelijk dat ik tŤ lenig ben.
Vorig jaar heb ik dus een half jaar intensieve revalidatie voor mijn rug moeten volgen, om mijn spieren te versterken, wat ook effectief gelukt is maar de pijn is niet weg. En heb ook nog andere klachten, mijn nek, ellebogen, polsen, duimen, tenen, schouders, kaken...alles doet zo''n pijn en kraakt...ik heb de volleybal al moeten opgeven en ''s avonds eens gaan dansen met de vrienden zit er ook niet in, constant pijn...ik ben dat zo moe en heb dat ook gezegd tegen de arts maar hij zij dat ik er mee moet leren leven. Ik weet niet meer wat ik moet doen...ik vertrek binnen een tweetal maand 3 maand naar GeorgiŽ en daarna naar Nepal, waar ik toch enkele weken op matjes zal moeten slapen en dat baart me toch zorgen...ik wil deze ''reizen'' niet ''kapot'' zien gaan door die rugpijn...

is er iemand die wat tips heeft????

Maya


Geschreven door: Sharon op Vrijdag 9 Oktober 2009 om 22:38 Ongepaste reactie?

ik wil effe zeggen dat ze bij mij vorige week hebben vastgesteld dat ik tť lenig ben.
en niet alleen dat heb ik ook verschillende andere problemen met mn beenderen en gewrichten,
ze hebben mij aangewezen om te gaan zwemmen ( niet schoolslag maar crowle ), ik weet dus namelijk niet of dit helpt, want ik ben nog maar pas begonnen. Ze hebben mij wel verteld dat achter 3 maanden de pijn voor 80% weg zou moeten zijn.
ik ben ook doorgestuurd naar een specialist een steunzolen en andere zooltjes, ik heb hier ook een soort zooltje gekregen, de naam schiet me nu niet te binnen. waardoor ik ook recht sta, en mn hoofdpijn, rugpijn, en heuppijn zal verdwijnen.
over de pijn in mn polsen en vingers waar ik veel over lees bij jullie, hebben ze gezegd dat dat niet over zal gaan.. hierover heb ik dus ook geen advies.
veel geluk nog in het verder leven, met deze beperking (:

Sharon.


Geschreven door: carine op Vrijdag 20 November 2009 om 19:47 Ongepaste reactie?

wat fijn om te weten dat je niet alleen bent;elke dag leven met pijn is geen lachertje.sterkte voor iedereen!


Geschreven door: Marieke op Woensdag 24 Februari 2010 om 11:13 Ongepaste reactie?

ik heb ook hyperlaxie, en ben geboren met een heuplisplasie (die is gelukkig redelijk verholpen),maar bij mij is het niet zo ernstig. mijn gewrichten zijn gewoon los aangelegd en daardoor heb ik vaak moeie, zware benen. dat komt doordat mijn kniegewrichten zo los zijn dat ze ''''inzakken'''' . en inderdaad Sharon, steunzolen helpen erg goed, voordat ik die had liep ik ook met veel pijn.
iedereen veel sterkte,

Marieke


Geschreven door: claudia op Zondag 29 Augustus 2010 om 10:31 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Nou ik kom me ook even hier melden. Was naar de huisarts gegaan voor mijn schouder die erg pijn deed voor maanden aan een stuk. Slijmbeurs ontsteking zei hij en moest dus eerst naar fysio omdat ik geen spuit wilde. Bij de fisio wat testen gedaan en nu blijkt dat ik te flexibel ben. Nooit gedacht dat dat iets verkeerd kon zijn.

Ben nu bezig met therapie om mijn spieren aan te sterken in mijn schouders maar heb het idee dat mijn heupen de volgende zijn.

Ik werk als hulp in het huishouden en merk dat als ik werk mijn pijn erger wordt naarmate ik meer doe, iemand hier ervaring mee?


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gewrichtspijn.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)